اتریوم

علیرضا نیک نیا - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹

ethereum

رمزارز اتریوم طبق نتایج اعلام شده در سایت coinmarketcap.com به عنوان بزرگ‌ترین رمز ارز بعد از بیت کوین به حساب می‌آید. بر این اساس شناخت این رمزارز یکی از نیازهای مبرم برای سرمایه گذاران می‌باشد. در این مقاله سعی کرده ایم درباره شناخت این رمزارز، چگونگی کار با آن، تاریخچه و قیمت آن صحبت کنیم.

*پس با ما همراه باشید*


≡ فهرست عناوین اتریوم



ارز اتریوم چیست؟


 

ارز اتریوم چیست؟ ارز دیجیتال اتریوم(ETH) یک پلتفرم نرم افزاری غیر متمرکز مبتنی بر شبکه بلاک چین است که این امکان را فراهم می‌آورد تا قراردادهای هوشمند و برنامه‌های توزیع شده، بدون هیچگونه ایراد، مشکل، کلاهبرداری، کنترل و یا دخالت شخص ثالث ساخته و اجرا شوند. ارز دیجیتال اتریوم نه تنها یک پلتفرم، بلکه یک زبان برنامه نویسی کامل است که بر روی بستر بلاک چین اجرا می‌شود و به توسعه دهندگان برای انتشار برنامه‌های توزیع شده کمک می‌کند.

  • رمزارز اتریوم(ETH) دومین ارز دیجیتال محبوب بعد از ارز بیت کوین(BTC) است.
  • واحدهای مورد استفاده در ارز اتریوم به نام اتر شناخته می‌شوند.
  • اتریوم بعنوان یک خدمت بوجود آمده است تا کامپیوتر دنیا باشد.

معاملات اتریوم زیر نظر قراردادهای هوشمند انجام می‌پذیرد. هنگامی که کاربر یک معامله را به یک قرارداد هوشمند ارسال می‌کند، هر گره(node) در شبکه، کد قرارداد را اجرا می‌کند و خروجی را ضبط می‌کند. گره‌ها این کار را با استفاده از ماشین مجازی اتریوم(EVM) انجام می‌دهند که قراردادهای هوشمند را به دستورالعمل‌هایی که برای کامپیوتر قابل خواندن است، تبدیل می‌کند.

 


خالق و تاریخچه اتریوم


 

ارز دیجیتال اتریوم توسط ویتالیک بوترین درون یک وبلاگ در سال 2013 با عنوان اتریوم، زیر نظر قراردادهای هوشمند و در بستری غیر متمرکز پیشنهاد شد. وی در پست خود ایده‌ای را برای بلاکچین تورینگ توصیف کرد(یک کامپیوتر غیر متمرکز که با توجه به زمان و منابع کافی هر برنامه‌ای را می‌تواند اجرا کند).

حال به بررسی قسمتی از تاریخچه ارز اتریوم می‌پردازیم:

  • نوامبر 2013:
    طبق مطالب گفته شده در این سال ارز اتریوم در قالب یک مقاله منتشر شد که به عنوان
    "یک بستر محاسباتی همه منظوره برای قراردادهای هوشمند و شرکت‌های مستقل غیر متمرکز" توصیف شد.

  • آوریل 2014:
    گاوین وود، یکی از بنیانگذاران ارز دیجیتال اتریوم و کامپایلر ++C مقاله‌ای را نوشت
    که در آن مشخصات ماشین مجازی ارز اتریوم را شرح داد.

  • ژوئیه 2014:
    در این تاریخ شرکت اتریوم حدود 60 میلیون اتر اولیه را در ازای مبلغی بالغ بر 
    18.4 دلار فروخت.

  • مارس 2016:
    در این سال اولین نسخه رمزارز اتریوم به بازار آمد. درماه ژوئن DAO اولین سازمان
    خودمختار غیر متمرکز ساخته شده در ارز دیجیتال اتریوم، هک شد و 3.6 میلیون اتر به دلیل نقض امنیتی که تقریباً کل پروژه را فرو ریخت، به سرقت رفت. بخشی از جامعه می‌خواستند ارز اتریوم را به عقب برگردانند تا خسارات را خنثی سازد، درحالی که عده‌ای دیگر تأکید داشتند که اتریوم را با همین شرایط هک شده بپذیرند. اختلاف نظرها بین این دو مکتب فکری منجر به ایجاد یک انشعاب بزرگ در ارز اتریوم شد.

  • اکتبر 2017: ‌
    با به اجرا در آمدن یک به روزرسانی زمینه برای اجرای اثبات سهام(pos) فراهم شد.
    اثبات سهام(pos) امنیت را برای معاملات درون شبکه فراهم می‌کند.

  • فوریه 2019:
    پیشرفت ارز اتریوم شامل مجموعه‌ای از بروزرسانی‌ها، تعمیر و نگهداری در کنار
    معاملات درون شبکه بود. توسعه این رمزارز در سن پترزبورگ بروزرسانی را برای حذف آسیب پذیری امنیتی EIP 1283 معرفی کرد. 

  • از مه 2019 تاکنون:
    ارز دیجیتال اتریوم شش تغییر را در ماشین مجازی خود معرفی کرده است که بیشتر آنها
    بهینه سازی‌های جزئی اما بسیار فنی هستند. در استانبول الگوریتم جدیدی به نام ProgPow مورد بحث و گفتگو قرار گرفت که ارز اتریوم به طور کامل از Proof of work به Proof of stake تغییر کاربری پیدا خواهد کرد. در مطلب POW و POS، در رابطه با این دو اصطلاح توضیح مختصری داده شده است.

 


DAO چه بود و اتریوم کلاسیک چیست؟



ethereum1


به کمک ارز اتریوم، روش‌های کاملاً جدیدی برای همکاری عمومی از طریق اینترنت، امکان پذیر شده است. به عنوان مثال سازمان‌های خودمختار غیر متمرکز که مشابه برنامه‌های رایانه‌ای عمل
می‌کنند، بر اساس کدهای رایانه‌ای اداره می‌شوند.

یکی از اولین و بلند پروازانه‌ترین تلاش‌ها برای چنین سازمانی، DAO بود. این امر از قراردادهای پیچیده و هوشمند در ارز دیجیتال اتریوم تشکیل می‌شود كه به عنوان یك صندوق سرمایه گذاری مستقل عمل می‌كند. زمان زیادی از راه اندازی DAO نمی‌گذشت که بعضی افراد از یک آسیب پذیری سوء استفاده و تقریباً یک سوم بودجه این سازمان را تخلیه کردند. در آن زمان، 14٪ از کل عرضه اتر در DAO قرار داده شده بود. شایان به ذکر است که این واقعه ویرانگر ربطی به شبکه اتریوم نداشت. اگر شما اتریوم را محصول یک باغ در نظر بگیرید DAO نقش سردخانه‌ای را دارد که حفره‌ای برای افرادی سودجو به وجود آورده است تا بتوانند محصول باغبان را تخلیه کنند.

پس از برخی اتفاقات، ارز دیجیتال اتریوم در دو زنجیره قرار گرفت. در زنجیره اول معاملات مشکوک به طور کامل برگشت خوردند؛ این زنجیره همان چیزی است که اکنون به عنوان بلاکچین ارز اتریوم شناخته شده است. اما زنجیره دیگر که در آن معاملات معکوس نشده و تغییر ناپذیری آن حفظ شده، اکنون با نام ارز اتریوم کلاسیک شناخته می‌شود. این رویداد یادآور خطرات این فناوری است و اینکه چگونه اعتماد به یک سازمان در مقابل وجه قابل قبولی می‌تواند از بین برود. همچنین یک نمونه جالب از چگونگی تصمیم گیری جمعی در یک محیط باز است که می‌تواند چالش‌های خطرناکی را ایجاد کند. اگرچه DAO با نادیده گرفتن آسیب پذیری‌های امنیتی خود، پتانسیل قراردادهای هوشمند خود را برای ایجاد همکاری در مقیاس گسترده از طریق اینترنت به طور کامل نامطمئن نشان داد.

بطور کلی ارز اتریوم و اتریوم کلاسیک تفاوت‌هایی دارند که در مطلب اتریوم کلاسیک(ETC) به بررسی آن‌ها پرداخته‌ایم.

 


عوامل تاثیرگذار بر قیمت اتریوم



ethereum2


در کمتر
از یک سال، ارز دیجیتال اتریوم خود را به عنوان رکن اساسی اکوسیستم ارزهای دیجیتال معرفی کرده است. رمزارز اتریوم به دلیل اهمیت جایگاه خود به "ICO" تکیه کرد و به سرعت تبدیل به دومین ارز بزرگ در بازار شد. این موضوع باعث شد که ارز اتریوم در اوایل ژانویه از زیر 10 دلار به بیش از 385 دلار صعود کند. با این وجود تنها با گذشت سه ماه از سال 2018، ارز اتریوم در تلاش بود تا ارزش 400 دلار را در اختیار داشته باشد. نوسانات همیشه می‌توانند فرصت‌هایی را ایجاد کنند و هرکسی که دیدگاه خود را در تجارت رمزارز اتریوم تغییر می‌دهد باید به عوامل مختلفی که در قیمت آن تأثیر دارد توجه کند. که این عوامل عبارتند از:

  • ماینینگ

    قیمت اتریوم نه تنها از طریق اقدامات متفکرانه بلکه با سودآوری در استخراج نیز اداره می‌شود. در حال حاضر، سطح سود حاصل از ماینینگ اتریوم با کارت گرافیک متوسط به بالا 80 دلار در ماه است. هنگامی که سطح قیمت اتریوم بین 300 تا 400 دلار باشد، سودآوری به مقدار قابل توجهی بالاتر است که به ماینرها انگیزه قوی برای فروش در سطح بالاتر را می‌دهد.
    ماهیت پیچیده ماینینگ در حال پیشرفت است و بیشتر ماینرها روی این روند عمل می‌کنند. علاوه بر این، اکنون افراد در حال بحث کردن در مورد کارت گرافیک‌هایی هستند که به طور خاص برای استخراج ارزهای دیجیتال طراحی شده‌اند؛
    هرچه تعداد افرادی که عمل استخراج را انجام می‌دهند بیشتر باشد، سودآوری فعلی استخراج نیز به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد؛ به این معنی که پس از استخراج اگر ماینرها ارز اتریوم خود را بفروشند حجم فروش بالا رفته و به نسبت قیمت اتریوم کاهش میابد. در این صورت ماینرها باید فروش را به تعویق انداخته تا قیمت دوباره افزایش یابد.

  • قوانین و مقررات

    قوانین و مقررات نیز بر ارز دیجیتال اتریوم تاثیرگذارند. برای مثال نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم قوانین سخت دولت‌های چین و اخیراً کره جنوبی است. تاثیر قوانین منجر به کاهش سرمایه گذاری در این زمینه شده است و باعث می‌شود که افراد را موجب سازد تا هرچه سریع‌تر از این زمینه خارج شوند.
    چین در مواردی باعث افت بازار در سال‌های گذشته شده است. به عنوان مثال، هنگامی که بانک People’s Bank در کشور چین در سال 2013 شرکت های پرداخت را از همکاری با صرافی‌های بیت کوین ممنوع کرد، سرمایه گذاران به سرعت داشته‌های خود را از ارزهای دیجیتال بیرون کشیدند. اگرچه در ماه سپتامبر لغرش‌هایی در بازار رخ داده است که چین عرضه ارزهای اولیه(ICO) را ممنوع کرده و حرکاتی را برای محدود کردن مبادلات ارزهای دیجیتال در این کشور انجام داده است، اما بازار معاملات ارزهای رمزنگاری شاهد تنوع چشمگیری بوده است.

  • تبادلات و صرافی‌ها

    بطور کلی افزایش معاملات و حجم نقدینگی در یک ارز دیجیتال باعث می‌شود قیمت آن ارز رشد کند. حجم بزرگی از معاملات رمزارزها در صرافی‌های معتبر و غیر معتبر صورت می‌گیرد. در نتیجه پشتیبانی یک صرافی معتبر از یک ارز دیجیتال موجب رشد قیمت آن می‌شود. بعنوان مثال صرافی coinbase با ده میلیون معامله‌گر فعال، از رمزارز اتریوم پشتیبانی می‌کند. در نتیجه دسترسی و امکان معامله در این ارز برای کاربران افزایش پیدا می‌کند.

 


تاریخچه قیمت اتریوم


 

مبادلات رمزارز اتریوم به طور رسمی در تاریخ 30 ژوئیه 2015 آغاز شد. در طی یک ماه، کوین‌های اتر با قیمت بین یک تا سه دلار آمریکا فروخته می‌شدند. در اواخر ماه اوت، قیمت اتریوم به حدود 1 دلار رسید که تا پایان سال ثابت نگه داشته شد. از ابتدای ژانویه 2016، قیمت اتریوم به طور پیوسته افزایش یافت. بعد از آن در اواسط ژوئن، این ارز با قیمت 18 دلار به بالا به فروش می‌رسید.

در همین زمان بود که پروژه‌ی DAO از طریق اتر شروع به جمع آوری سرمایه گذاران کرد. با این حال، در هفدهم ژوئن سال 2016، با هک شدن DAO میلیون‌ها ارز اتریوم به سرقت رفت. قیمت هر اتر تا حدود 11 دلار سقوط کرد و تا مارس 2017، هیچ پیشرفتی در ارزش آن ایجاد نشد. درگیری گسترده در جامعه بین كسانی بود كه معتقد بودند رمزارز اتریوم باید با توجه به معضل اخیر به روز شود و كسانی كه معتقد بودند این پروتكل باید بدون تغییر باقی بماند.

 


چرا اتریوم؟



ethereum3


ارز اتریوم از تمام خصوصیات فناوری بلاک چین که در آن اجرا می‌شود، بهره می‌برد. این امر از هرگونه مداخله شخص ثالث کاملاً مصون است؛ به این معنی که تمام برنامه‌های غیر متمرکز و
سازمان‌های خودمختار غیر متمرکز که در شبکه مستقر شده‌اند به هیچ وجه قابل کنترل نیستند. هر شبکه بلاکچین حول یک اصل شکل می‌گیرد؛ به این معنی که تمام نودهای موجود در سیستم باید بر روی هر تغییر ایجاد شده در آن توافق کنند. این امر امکان کلاهبرداری و فساد را از بین می‌برد. کل این پلتفرم غیرمتمرکز است و تمام برنامه‌ها همیشه آنلاین خواهند ماند و هرگز خاموش نمی‌شوند؛ این بدان معناست که هیچ نقطه شکست احتمالی وجود ندارد. این ارز رمزنگاری شده، امنیتی را به وجود می‌آورد که شبکه اتریوم را در برابر حملات احتمالی، هک و فعالیت‌های کلاهبرداری محافظت کند.

  • اولین بلاکچین قابل برنامه ریزی
    ارز دیجیتال اتریوم اولین بلاک چین قابل برنامه ریزی است. ویژگی Turing-complete، کاملاً در بلاک چین آن قرار دارد. بنابراین، قراردادهای هوشمند عملکرد روانی خواهند داشت.

  • یک سیستم منبع باز
    ارز اتریوم یک سیستم منبع باز است. این بدان معناست که هرکسی می‌تواند به آن بپیوندد و در رشد و پیشرفت آن مشارکت کند. این ویژگی یک مزیت بزرگ است؛ زیرا هر کسی را قادر می‌سازد در اکوسیستم توسعه ایجاد کند و آن را بهبود ببخشد.

  • پشتیبانی عظیم در جامعه
    ارز اتریوم یکی از بزرگترین جوامع توسعه دهندگان را داراست که به توسعه پروتکل بلاک چین آن کمک می‌کند. هم شرکت‌های متوسط و هم شرکت‌های بزرگ از این پروژه حمایت می‌کنند. همچنین، اتحاد شرکت‌های اتریوم و Hyperledger با پشتیبانی مستمر سعی بر کمک به توسعه آن را دارند.

  • حریم خصوصی
    با بلاکچین خصوصی اتریوم، شرکت‌ها می‌توانند با تشکیل کنسرسیوم و با لایه‌های معاملات خصوصی به حریم خصوصی برسند. بعنوان مثال سهمیه شرکت JPMorgan نمونه خوبی از آن است. 

  • سود در سرمایه گذاری
    از زمان راه اندازی ارز اتریوم، قیمت آن بیش از 9000٪ افزایش یافته است. پذیرندگان و سرمایه گذاران اولیه بازده خوبی در سرمایه‌گذاری خود دریافت کرده‌اند. علاوه بر این با توجه به تحلیل‌های صورت گرفته و با بررسی نمودار ارز اتریوم، ما در NOVINBTC انتظار داریم که قیمت اتریوم در طول زمان افزایش یابد.

 

 


معایب اتریوم


 

از جمله معایب ارز اتریوم این است که با توجه به این واقعیت که قراردادهای هوشمند باعث ایجاد خطا در شبکه می‌شوند، اما فایده آن‌ها برای مردم فقط در صورتی است که این قراردادها، کدها را برای مردم بنویسند. همیشه خطاهای انسانی وجود دارند و هر اشتباهی در کدها ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرد. اگر این اتفاق بیفتد، هیچ راهی برای مقابله با حمله هکرها وجود ندارد. تنها راه ممکن برای این کار دستیابی به یک اجماع و بازنویسی کد است.

 


کار با اتریوم


 

همانطور که قبلاً نیز گفته شد، ارز اتریوم بر اساس پروتکل بیت کوین و طراحی بلاک چین است اما به گونه‌ای تنظیم شده است که می‌تواند از برنامه‌های فراتر از سیستم‌های مالی پشتیبانی کند. تنها شباهت این دو بلاکچین(بلاک چین ارز دیجیتال اتریوم و بیت کوین) این است که بيتكوين کل تاریخچه معاملات در شبکه‌های مربوطه خود را ذخیره می‌کند، اما بلاک چین اتریوم کارهای بسیار بیشتری از بلاکچین بیتکوین انجام می‌دهد. علاوه بر تاریخچه معاملات، هر گره(node) در شبکه اتریوم باید آخرین وضعیت یا اطلاعات فعلی هر قرارداد هوشمند درون شبکه، موجودی هر کاربر و تمام کدهای قراردادهای هوشمند را ذخیره کند.

در اصل، بلاکچین اتریوم را می‌توان به عنوان یک دستگاه مبتنی بر تراکنش‌ها توصیف کرد. یک حالت دیگر از این دستگاه را می‌توان به عنوان چیزی که قادر به خواندن یک سری ورودی‌ها و انتقال به حالت جدید بر اساس آن ورودی ها است، تعریف کرد. هنگام انجام معاملات، دستگاه به حالات دیگری منتقل می‌شود.

هر حالت ارز اتریوم متشکل از میلیون‌ها معامله است. این معاملات برای ایجاد "بلاک" گروه بندی شده‌اند و هر بلاک به همراه بلاک‌های قبلی خود زنجیر شده است. اما قبل از اینکه معامله به ثبت برسد، باید اعتبار سنجی شود که این فرآیند با نام ماینینگ (استخراج) انجام می‌شود.

استخراج فرآیندی است که گروهی از گره ها(node) قدرت محاسباتی خود را برای تکمیل فرایند اثبات کار(pow) که اساساً یک معمای ریاضی است، اعمال می‌کنند. هر چه کامپیوتر آنها قدرتمندتر باشد سریع‌تر می‌تواند معما را حل کند. پاسخ به این معما، اثبات کار(pow) است و اعتبار یک بلاک را تضمین می‌کند.

بسیاری از افراد در سرتاسر جهان در تلاش برای ایجاد و معتبر ساختن یک بلاک با یکدیگر رقابت می‌کنند؛ زمانی که یک فرد ثابت کند یک بلاک اتر جدید ایجاد می‌شود، به آن فرد و دستگاهی که قادر به ایجاد بلاک شده است ماینر گفته می‌شود. ماینرها ستون فقرات شبکه اتریوم هستند؛ زیرا آنها نه تنها معاملات و سایر عملیات درون شبکه را تأیید می‌کنند، بلکه توکن‌های جدیدی از این ارز را نیز تولید می‌کنند.

 


استخراج اتریوم


 

میانگین زمان لازم برای اضافه کردن یک بلاک(اتر) جدید به زنجیره(ارز دیجیتال اتریوم) بین 12-19 ثانیه است. این امر به محض ایجاد شبکه به Proof of Stake تغییر می‌کند که امکان سریعتر فعال کردن بلاک را ایجاد می‌کند.

استخراج ارز اتریوم چگونه انجام می‌شود؟

امنیت شبکه برای استخراج ارز بسیار مهم است. این امر تضمین می‌کند که بلاک چین می‌تواند بروز شود و به شبکه اجازه می‌دهد بدون تصمیم گیرنده واحد، کارکرد داشته باشد. حین استخراج، زیر مجموعه‌ای از گره ها(node) به نام ماینر، قدرت محاسباتی خود را برای حل یک معمای رمزنگاری شده اختصاص می‌دهند.

آنچه آنها در واقع انجام می‌دهند این است که مجموعه‌ای از معاملات در حال تعلیق را در کنار برخی داده‌های دیگر هش (یکی از راه‌های فعال کردن امنیت در هنگام انتقال پیام است که پیام فقط برای گیرنده خاص در نظر گرفته شده است) قرار می‌دهند. برای آنکه این بلاک معتبر تلقی شود، باید یک هش روی مقداری که توسط پروتکل تعیین شده است قرار گیرد که اگر این کار ناموفق باشد، می‌توانند برخی از داده‌ها را تغییر دهند و دوباره امتحان کنند.

برای رقابت با دیگران، ماینرها باید بتوانند در سریع‌ترین زمان ممکن هش را انجام دهند. هرچه میزان هش بیشتری در شبکه وجود داشته باشد، حل معما سخت‌تر خواهد شد. ماینرها فقط باید راه حل واقعی را پیدا کنند؛ پس از مشخص شدن آن، همه ماینرهای دیگر می توانند صحت آن را بررسی کنند. همانطور که متوجه شدید، هش کردن مداوم در سرعت‌های بالا هزینه زیادی در بر خواهد داشت. آنها برای تشویق ماینرها و همچنین برای تأمین امنیت شبکه، پاداشی را در نظر می‌گیرند.

 

*   برای استخراج اتریوم مستلزم انجام چه کارهایی هستیم؟

  1.  تهیه یک سیستم سخت افزاری مناسب برای استخراج

    برای استخراج اتریوم مهم ترین قطعه‌ای که مورد استفاده قرار می‌گیرد کارت گرافیک یا GPU است؛ اما باید قطعاتی از جمله منبع تغذیه، رم، پردازنده مرکزی، مادربرد و چارچوب یا شاسی برای سوار کردن قطعات روی آن را هم در نظر بگیریم. درحالی که دستگاهی برای استخراج ارزهای دیجیتال به نام ASIC وجود دارد با این وجود هنوز مهم‌ترین قطعه همان کارت گرافیک است.

    حال شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که قطعاتی که برای استخراج ارز اتریوم استفاده می‌شود همانند یک سیستم خانگی می‌باشد؛ پس هر کسی می‌تواند عمل استخراج را در خانه انجام دهد که باید در جوابتان بگوییم که همه اینها روی کاغذ شاید شدنی باشد اما هنگامی که قدرت سیستم و برق مورد استفاده را لحاظ می‌کنیم متوجه نداشتن هیچگونه توجیه اقتصادی برای آن می‌شویم.


  2. آغاز عمل استخراج با اتصال به استخر ماینینگ
    حال برای عمل اصلی استخراج شما باید به یک استخر ماینینگ متصل شوید؛ استخر ماینینگ(Pool) محلی برای ماینرها است تا بتوانند قدرت محاسباتی خود برای استخراج اتریوم را بکار ببرند.

  3. ایجاد یک کیف پول برای دریافت اتریوم استخراج شده
    یک کیف پول اتر شبیه به یک حساب بانکی آنلاین است. از کیف پول خود می‌توانید ارزهای خود را ارسال، دریافت و مدیریت کنید. شما می‌توانید از بستر ما اتر خرید یا فروش کنید، اما ما آن ها را برای شما مدیریت نمی‌کنیم. شما این کار را خودتان در کیف پول اتر خود انجام می‌دهید. شما می‌توانید برای نگهداری ارز دیجیتال خود از کیف پول دیجیتالی تراست ولت استفاده کنید. برای دانلود کیف پول تراست ولت روی لینک مربوطه ضربه بزنید.

  • کیف پول اتریوم

از برترین کیف پول‌های ارز اتریوم می‌توان از نمونه‌های زیر نام برد:

wallets-ethereum

کیف پول تراست ولت یکی از کیف پول‌های برتر از نوع کیف پول نرم افزاری است که روش استفاده از آن را در مقاله تراست ولت توضیح داده‌ایم. لذا برای دانلود Trust wallet می‌توانید روی لینک مربوطه کلیک نمایید.


آینده و هدف اتریوم


 

ارز دیجیتال اتریوم، دقیقاً مانند ارز بیت کوین، چندین سال است که فعالیت دارد و فقط به جلب توجه رسانه‌ها و عموم مردم توجه دارد. بسیاری از کارشناسان معتقدند که ارز اتریوم یک ارز آینده دار است که قرار است نه تنها کاملاً کار در اینترنت را تغییر دهد بلکه می‌تواند انقلابی در خدمات و صنایعی که برای صدها سال وجود داشته‌اند، باشد.

 

  • نظرات در مورد اتریوم

 

ویتالیک بوترین (خالق اتریوم)

او قصد دارد ارز اتریوم را به عنوان سكوی اصلی مرتبط با بلاک چین، با تمرکز بر موضوعات فنی و بهبود امنیت در آینده نزدیک حفظ كند.

 

ابیگیل جانسون (مدیر ارشد اجرایی سرمایه‌گذاری فیدلیتی)  

من عاشق ارز دیجیتال بیت کوین، ارز اتریوم، فناوری بلاک چین و آنچه آینده دارد، هستم.

 

فرد ارسام (بنیانگذار صرافی کوین بیس)

ارز اتریوم از بسیاری جهات از بیتکوین جلوتر است و نشان دهنده مسیر صعود ارزهای دیجیتال است.

 

برد گارلینگ هاوس (مدیرعامل ریپل)

ارز دیجیتال اتریوم روی قراردادهای هوشمند متمرکز است و بیتکوین فروشگاهی با ارزش است. من هیچ کدام را قضاوت نمی‌کنم و در واقع، برای آنها آرزوی موفقیت می‌کنم.

 

به طور کلی، نظرات در مورد آینده اتریوم در میان کارشناسان ارزهای دیجیتال مثبت است. با این حال، بسیاری از کارشناسان مالی وجود دارند که علی رغم موفقیت فوق العاده و ثبات نسبی ارز بیتکوین و رمزارز اتریوم و همچنین اهمیت غیرقابل انکار فن آوری‌ها در پشت پروژه‌ها، هنوز در حال پیش بینی سقوط قریب الوقوع آنها هستند ولی در کل آینده قابل پیشگویی نیست و در واقع قابل پیش بینی است.


بیشتر بخوانید: